Top 5 Oefeningen voor een Grotere Rug

May 29, 2024Door Jonah van den berg

Top 5 Oefeningen voor een Grotere Rug

1. Deadlift

De deadlift is een van de beste oefeningen voor een grotere rug. Je gebruikt hierbij veel spieren in je rug, benen en core. Begin met een lichte gewichten en verhoog het gewicht geleidelijk.

deadlift oefening

2. Pull-ups

Pull-ups zijn een fantastische oefening voor een grotere rug, daarnaast is het ideaal dat je deze oefeninf ook buiten de sportschool kan doen, denk aan een klimrek, en wees vooral creatief.

Als je nog niet sterk genoeg bent voor gewone pull-ups, kun je beginnen met assistentiebanden of een pull-up machine. Als de pull-ups te licht worden, kan je ze gaan verzwaren met gewichten aan je been of een riem.

man in red tank top and black shorts holding black dumbbell

3. Bent-over Rows

Bent-over rows zijn effectief voor het versterken van de midden- en onderrug. Gebruik een barbell of dumbbells en zorg ervoor dat je je rug recht houdt tijdens de oefening.

Man doing back workout, barbell row in studio over gray background

4. Lat Pulldowns

Dit is DE oefening waar ik denk als er weer een rug training ga doen. Met lat pulldowns zijn er een hoop variaties beschikbaar door de soorten grip. Denk dan aan de smalle en wijde grip en een over en onderhands of neutrale grip. Deze oefening gaat voor die brede rug zorgen met de iconische V-Shape.

woman exercising using lateral pull down machine at daytime

5. T-Bar Rows

T-bar rows zijn een andere uitstekende oefening voor de rug. Ze richten zich op de midden- en onderrug, evenals de biceps en schouders. Zorg ervoor dat je een goede vorm behoudt om blessures te voorkomen.

blue and black nike athletic shoes


Door deze vijf oefeningen regelmatig uit te voeren, kun je een sterkere en grotere rug opbouwen. Vergeet niet om je techniek te controleren en je training geleidelijk op te bouwen voor de beste resultaten.

GA VOOR DIE GROTERE RUG!